האוניברסיטה העברית - הפקולטה למדעי החקלאות , המזון ואיכות הסביבה
האוניברסיטה העברית - הפקולטה למדעי החקלאות , המזון ואיכות הסביבה - מידע כללי
תואר ראשון במדעי החקלאות/התזונה בציון ממוצע 75 לפחות תואר שני בגנטיקה והשבחה M.Sc.Agr אוקטובר ופברואר שנתיים החוג מקנה לתלמידים התמחות בגנטיקה של צמחים ובעלי חיים, השבחה קלאסית ומולקולרית, הנדסה גנטית, ביוטכנולוגיה וגנומיקה. דגש מיוחד ניתן להכשרת התלמידים כחוקרים וכמורים לעתיד במגוון הרחב של תחומי הגנטיקה הקלאסית והמודרנית. כמו כן, החוג מכשיר את המוסמכים בעבודה כמטפחים של חיות משק ושל גידולים חקלאיים. נושאי ההתמחות של מורי החוג כוללים: גנטיקה מולקולרית והשבחה של צמחים, טיפוח בעלי חיים, פיתוח ושימוש בסמנים מולקולריים לאיתור גנים בחיות משק ובצמחי תרבות, ציטוגנטיקה, אבולוציה של צמחים, תורשה של תכונות כמותיות, איתור הורי בר של צמחים חקלאיים, יחסי גומלין בין צמחים ווירוסים, תהליכים מולקולריים בהתפתחות הצמח, יישום כלים גנומיים לחקר ביטוי גנים בצמחים ובבעלי חיים, הבסיס הגנטי של התאמת צמחים לבתי גידולם וקואבולוציה עם גורמי מחלות. במהלך הלימודים נחשפים התלמידים לגישות קלאסיות ומודרניות בגנטיקה המיושמות בחקר בעיות בעלות חשיבות חקלאית ובפיתוח כלים בסיסיים לשיפור תכניות השבחה. מוסמכי החוג רוכשים ידע מגוון ועדכני בתחומי הגנטיקה המודרנית, הביולוגיה המולקולרית ההנדסה הגנטית והגנומיקה הפונקציונלית. בנוסף רוכשים המוסמכים כלים בסיסיים בגנטיקה של אוכלוסיות, בניתוח סטטיסטי של ניסויים, בציטוגנטיקה ובאבולוציה. מוסמכי החוג משתלבים בהצלחה רבה בפעילות כלכלית ענפה ומשגשגת בתחום של טיפוח זני צמחים, בקר, עופות ודגים, לשוק המקומי ובעיקר לשווקי יצוא. מסיימי החוג תופסים עמדות בכירות בכל חברות הטיפוח בישראל, וכן בחברות ביוטכנולוגיה המיישמות גישות חדשניות במחקר ובפיתוח של מוצרים לחקלאות ולציבור הרחב. הלימודים מתקיימים במסלול המחקרי והלא מחקרי. |