איילת ברנר-מן, דיאטנית קלינית, מהחוג לתזונה במכללה האקדמית תל-חי, אומרת כי "סדר יומו של סטודנט לעיתים קרובות משתנה ואיננו קבוע, ישנם ימי לימוד ארוכים, ישנם ימים, שבהם מייד כשמסתיימים הלימודים רצים לעבודה או להיפך, ולמרות זאת חשוב מאוד לשמור על סדר יום של ארוחות מסודר ככל הניתן".
"מאוד מומלץ לפתוח את היום בארוחת הבוקר וזה בשל מספר סיבות: כדי לשבור את הצום של הלילה, ארוחת בוקר מסייעת לריכוז והסיבה הנוספת- ארוחת הבוקר מאפשרת לאכול את הארוחות הבאות בלי התקפות של רעב.
כל סטודנט יכול לבחור את ארוחת הבוקר המתאימה לו ביותר: אם זה ארוחת בוקר ישראלית המורכבת מירקות, לחם, גבינות וביצה, או ארוחת בוקר שלוקחים בתיק ואז זה יכול להיות כריך. הלחם הוא מקור לפחמימות, בחירה של פריט אחד מתוך: גבינה, טונה, חומוס, ביצה, הם כמקור לחלבונים והשלמה חשובה הם כמובן הירקות
לארוחת צהריים ישנן מספר אפשרויות :
האחת – לאכול בקפטריה, אך חשוב להקפיד שהארוחה תהיה דלת שומן ואם אפשר להעדיף אוכל שהוא פחות מתועש.
אפשרות שנייה – להביא כריך מהבית שיכיל שוב, פחמימות וחלבונים כמו: גבינה צהובה, ביצה, חומוס, טונה, פסטרמה וירקות
והאפשרות הטובה ביותר היא להביא ארוחת צהריים מהבית, שיכולה לכלול: פחמימה מבושלת, ירקות מבושלים או טריים, ומנה חלבונית: עוף, בשר, הודו.
בין הארוחות - כדאי להצטייד עם פרי בתיק וחשוב לזכור תמיד לקחת מים, בקבוק המכיל כ-2 ליטר יכול לספק את השתייה היומית.
לארוחת ערב, אפשר לבחור בארוחה ישראלית רגילה: גבינות, ירק, לחם, ביצה. או בהשקעה של ארוחה מבושלת: פסטה עם ירקות, ירקות מוקפצים עם אטריות, ומנה בשרית אם לא נאכלה בצהרים.
ועם מה להתפנק? במנת גלידה.
כדי לשמור על ריכוז טוב במהלך היום מומלץ לאכול פחמימות וחלבונים (כפי שתוארו לעיל) ופחות שוקולד ודברי מתיקה".